12 July 2009

TURNEU LA ȚARĂ

SÂMBĂTĂ 11 IULIE 2009 ORA 17.00
La CENTRUL COMUNITAR laBOMBA
I AM SPECIAL


PRIMA REPREZENTAŢIE DIN CADRUL PROIECTULUI
TURNEU LA ŢARĂ
proiect de artă activă pentru educaţie împreună


Dezbatere publică: CUM ÎMI DORESC SĂ FIE CENTRUL NOSTRU COMUNITAR

Poate fi laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educație și Artă Activă Rahova-Uranus un model care să fie diseminat ca metodă și practică de artă activă pentru așezămintele culturale din țară?

laBOMBA - Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă Rahova-Uranus este un spaţiu multicultural de autoreprezentare comunitară.
Din anul 2006 Iniţiativa Ofensiva Generozităţii (artişti, voluntari, ong-uri) dezvoltă în regim de voluntariat programe de intervenţie culturală în zona Rahova-Uranus. Ca rezultat al acestor intervenţii, în 2007, laBOMBA (fostul club al zonei) este transformat de comunitate îmreună cu artiştii din iniţiativă într-un spaţiu de reprezentare culturală în Rahova-Uranus.
În prezent, laBOMBA reprezintă locul în care comunitatea sprijinită îndeaproape de artişti, dezvoltă proiecte de auto-reprezentare comunitară.
laBOMBA încurajează toate formele si formulele de creaţie artistică generate de tineri artişti independenţi care lucrează împreună si pentru comunitatea Rahova-Uranus. Idealul centrului este formarea unei COMUNITĂŢI DE CREAŢIE in situ - din experţi ai vieţii de zi cu zi (membrii comunităţii Rahova-Uranus) şi artiştii implicaţi în Iniţiativa Ofensiva Generozităţii.

DESPRE POLITIZAREA CULTURII...

“În momentul în care iei microfonul în mână să vorbești în spatiu public, lumea te percepe că o să transmiți un mesaj politic! Și în felul ăsta oamenii au fost extrem de sceptici (la actul de intervenție culturală).” Matei Bejenaru – Vector – Iași.

“Dacă problema este că omul simplu percepe pe cineva care ia cuvântul în public ca fiind politician - și în felul ăsta, de fapt, cultura civică nici nu mai ia cuvântul – dat fiind o problemă neasumarea unor puncte de vedere ale lor care sunt conectate câmpului politic... de aici de fapt putem să tragem două concluzii. S-ar putea să fie amândouă bune, sau ar putea numai una din ele să fie bună… și anume: una este de a merge pe o cale apolitică, iar cealaltă, cea radicală, e de a asuma politizarea culturii. Deci de a asuma-o ca act politic.” Nicolae Mandea – Comunitatea de Creație - Ofensiva Generozității

No comments: